Kuskus na ostro lub słodko
Może być trudno znaleźć wszechstronne przepisy, które można przyrządzić zarówno na ostro, jak i na słodko. Kuskus jest bardzo dobrym źródłem skrobi, a w połączeniu z warzywami i mięsem lub tuńczykiem staje się kompletnym posiłkiem, zawierającym białko, skrobię i witaminy. Pamiętaj jednak, że kuskus jest produktem z pszenicy i nie powinien być podawany dzieciom uczulonym na pszenicę lub dzieciom z nietolerancją glutenu.
od 6 miesięcy
1 porcja dla małego dziecka lub 2 porcje dla niemowlęcia. Nie nadaje się do mrożenia!

PRZYGOTOWANIE:
-
1.
Dodaj wrzątek do kuskusu.
-
2.
Przykryj i pozostaw do czasu wchłonięcia całego płynu przez kuskus i lekkiego ostygnięcia.
-
3.
Wymieszaj proszek Nutramigen LGG Complete z kuskusem.
-
4.
Podawaj na ciepło lub zimno.
Wskazówki:
Aby niemowlę nie miało problemów z jedzeniem możesz dodać do kuskusu więcej wody. Dzięki temu stanie się bardziej wilgotny.
Do wersji na ostro dodaj purée z warzyw lub posiekane gotowane warzywa oraz mięso lub tuńczyka.
Do wersji na słodko dodaj utarte owoce. Dla dzieci powyżej 1 roku, możesz dodać szczyptę gałki muszkatołowej i garstkę posiekanych rodzynek sułtańskich lub posiekanych miękkich owoców.
To danie jest dobrym rozwiązaniem na piknik.
Enjoy!
Podobne przepisy
Ryż do risotto jest dobrym źródłem skrobi. Ma odpowiednią konsystencję, dzięki czemu niemowlę...
Ten przepis łączy źródło białka zwierzęcego z warzywami i białym sosem z Nutramigenu. Zawiera...
Ten klasyczny przepis to idealne źródło skrobi, wzbogacone domieszką Nutramigen, dodającą kalorii i...