Pudding ryżowy
Ten pudding ryżowy, sporządzany z Nutramigenem LGG Complete, dostarcza znaczne ilości Nutramigenu LGG Complete w diecie dziecka, co może pomóc w osiągnięciu wystarczającego spożycia tej mieszanki. W szczególności pomaga w zwiększeniu spożycia niezbędnej ilości wapnia i witaminy D.
od 6 miesięcy
2 porcje dla małego dziecka lub 3 porcje dla niemowlęcia. Nie nadaje się do mrożenia!

SKŁADNIKI:
1-2 łyżeczki |
oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia |
½ |
drobno posiekanej i sparzonej cebuli (będzie delikatniejsza) |
1 kawałek |
selera, starty na tarce o grubych oczkach |
1 łyżeczka |
świeżego, drobno siekanego estragonu (może też być suszony) |
100 g |
ryżu do risotto |
270 ml |
bulionu warzywnego |
9 miarek |
Nutramigenu |
Przygotowanie:
-
1.
Umieść ryż i wodę w rondelku i gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę.
-
2.
Jeżeli mieszanka stanie się sucha, dodaj trochę wody – im dłużej trwa gotowanie, tym więcej wody możesz dodać. Wystudź i dodaj proszek Nutramigenu LGG Complete, dokładnie wymieszaj.
-
3.
Podawaj z owocami duszonymi lub w formie puree.
-
4.
Potrawa nadaje się do jedzenia na ciepło lub zimno.
Smacznego!
Podobne przepisy
Ten „niby-jogurt“ z Nutramigenem LGG ma konsystencję podobną do prawdziwego, można do niego dodać...
Znalezienie odpowiedniego śniadania dla dziecka z alergią pokarmową bywa często nie lada wyzwaniem...
Purée to idealne rozwiązanie na początkowym etapie rozszerzania diety. Zastosowanie różnorodnych...